Alla inlägg den 10 februari 2012

Av Ellenor - 10 februari 2012 23:45

Hade en oerhört spännande tågresa till Uppsala idag må jag säga!
Jag blev avslängd från tåget.


Eftersom jag inte kan åka baklänges bokade jag ej platsbiljett (chansen är ju 50/50 att jag får en bakåt och måste då hur som helst sätta mig på en annan plats). Jag satte mig på en plats framåt och frågade vänligt konduktören om hon kunde se om denna plats var ledig fram till Uppsala eller hur länge den nu skulle vara det. Men sådant svarade hon minsann inte på (hon var väldigt otrevlig dessutom). Jag protesterade och sa att jag har rätt till ett svar, att det handlar om att ge sina kunder bra service, hon fortsatte vara otrevlig, jag sa ifrån ännu en gång och tillslut säger hon att jag ska lämna tåget!!


Till hennes hjälp kommer en manlig konduktör som är helt på hennes linje (utan att ha minsta aning om vad som hänt). Jag säger att han måste ju lyssna på vad som hänt! Men nejdå, får bara en hotelse till svar och att det inte finns något att lyssna på. Kvinnliga konduktören står bakom mig och trycker mig nedåt i trappen på tåget, mot perrongen (jag stretar såklart emot). Tillslut går jag av självmant. Jag är väldigt upprörd och skriker ut det jag har att säga, hon är lika otrevlig ända tills dörrarna stängs. Tåget åker iväg.


Hamnar i Säter i över en timme och får vänta på nästa tåg där. Vid det här laget har jag ringt till pappa som alltid är lika underbar och hjälper mig så mycket han kan. Han ringer runt för att fixa ny biljett åt mig och får samtidigt medhåll om att konduktören gjort HELT FEL!


Dock hade jag också fel. De är inte skyldiga att svara på en sådan fråga som jag ställde. Men uppenbarligen hade jag ju inte en aning om detta, så varför inte kunna berätta det på ett trevligt sätt?


Jag har redan haft problem med just denna konduktör en gång tidigare, angående samma problem. Hon var precis lika otrevlig då, avbröt mig och förnekade det hon gjort. Trots det, så var jag trevlig mot henne! Den här gången fick jag nog..! Visst hade jag kunnat låta bli att fråga. Men jag ville inte göra det. Jag ville inte bli rädd för att fråga en sådan sak igen, så jag hade bestämt mig.. oavsett konduktör, skulle jag ställa min fråga. Det råkade vara hon.


Min fråga borde inte vara något problem. Jag har alltid frågat den när jag bara satt mig ner utan plats (eller bytt till framåt plats) och har VARJE GÅNG fått ett svar. Som sagt... handlar om bra service till sina kunder!

Jag är så, jag säger ifrån om jag verkligen tycker att något är fel. Och varför ska jag vara trevlig mot någon som upprepade gånger är otrevlig mot mig? Jag får nog! Ibland måste man hålla tillbaka på saker, jag är medveten om det och jag gör det också. Men så sker vissa saker nån enstaka gång.. och då bara, nej, jag tänker inte! Jag kommer ta den striden! Ärligt talat är jag glad över att jag är en sån person.


Anyway. När jag äntligen klev på nästa tåg så var den konduktören heeelt underbar! Jag berättade för henne precis hur det låg till och att det var påväg en ny biljett till min mobil, att pappa satt i telefonkö. Hon sa väldigt trevligt att hon kunde godkänna min gamla biljett (som dessutom som gått ut) + hon visade mig en plats som var ledig. Förutom mig, så visade hon även två andra passagerade vart det fanns lediga platser =) Det gav mig återigen hopp om bra konduktörer!

Ovido - Quiz & Flashcards